Juhannus Raaseporissa

DSC04550

Ystäviemme ansiosta Raasepori ja erityisesti Tammisaaren alue on tullut meille tutuksi vuosien saatossa. Ystävämme tunnetaan ahkerina mökkeilijöinä, joiden kausi alkaa pääsiäisestä ja päättyy ensimmäisiin pakkasiin. Olemmekin saaneet nauttia mökkielämästä heidän kanssaan vuosittain useina viikonloppuina, joista juhannus on jo perinne.

Perinteinen kaava on kutakuinkin seuraava: torstaina mökille, perjantaina Sandnäsuddin juhannustansseihin ja lauantaina rentoa oleskelua. Sunnuntaina kotiin. Päivät täyttyvät yhdessä olosta, saunomisesta, uinnista ja puuhommista. Tikanheitosta, grillauksesta, pallonpotkimisesta ja kävelyistä. Kukkaseppeleistä ja koivuvihdoista.

DSC05432

Raaseporissa laiduntavia kyyttöjä

Tänä vuonna ajattelimme syventää kokemusta paikallisilla herkuilla ruokapöydässä. Olin Länsi-Uudenmaan matkailun järjestämällä bloggarireissulla hiljattain, jossa tutustuimme Tammisaareen ja Hankoon. Saimme nauttia Köttkontrollenin omistajan, Mikael Kokkosen valmistamaa munakasta Hotel Sea Frontissa samalla kun hän kertoi paikallisesta ruoasta.

Siitäpä sainkin idean tilata tänä juhannuksena Köttkontrollenista flank steakia, eli naudan kuvetta, joka tulee Kemiönsaaren Sjölax Gårdista. Noudamme lihan torstaina Karjaan putiikista, joka on mökkireissun matkan varrella. Resepti on vielä auki, mutta  Hannansopan ja Tiskivuoren emännän versiot grillatusta flank steakista ovat vahvoilla.

PS. Tilaajille tiedoksi – lihaa on vielä saatavilla juhannukseksi. Tällä hetkellä Flank steakia löytyy jonkin verran, sekä ainakin tomahawk pihvejä, entrecotea ja mureutuskaapissa säilytettyä ulkofileetä.

Paikallisten raaka-aineiden lisäksi Raaseporista saa nyt omaa olutta, siideriä ja limua! Tämä taitaa olla ihan tänä vuonna tullut juttu, sillä ystävämme löysivät juomat pääsiäisen tienoilla sekä Hotel Sea Frontista että Sandis saaristokauppa ja cafesta. Tuosta lähtien Raseborgs slotssöl, että Raasepori omenasiideri ovatkin olleet vakiovarusteina viikonlopun mökkireissuilla. Eikä limun ystäviäkään ole unohdettu, sillä juomista löytyy vielä Raasepore hunajalimonadia. Melkoisen hunajainen olikin – miellytti kyllä omia makunystyröitäni.

DSC05343

Sunnan II Sandiksessa

Juhannusaatosta ja Sandnäsuddista. Sandiksessa järjestetään perinteiset juhannustanssit sekä päivemmällä kesätori ja juhannussalon nosto. Myös Tammisaaren keskustan liepeiltä paikalle liikennöi vuosittain juhannusristeilyn merkeissä Sunnan II, jossa olemmekin vuosittain piipahtaneet ”sinisillä juomilla” – poikkeuksena viime vuosi jolloin laivaa ei Sandiksessa näkynyt. Paikassa on jotakin taikaa, sillä tanssilattialle ovat eksyneet ystävistämme myös ne, joita ei sinne normaalisti vapaaehtoisesti saisi.

Hyvää tulevaa juhannusta.

IMG_3523

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s