Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike.

12250758_10208072917449413_1727563917_o

Kuva ei ole ehkä kaikista paras ote tästä herkusta, kun tajusin kuvata vasta siinä vaiheessa kun paistosta oli enää tämän verran jäljellä 😀

Jos olisin tajunnut aiemmin, miten äärimmäisen helppoa vaniljakastikkeen teko itse on, en koskaan olisi ostanut valmiita vaniljakastikkeita!  Ja tätähän voi käyttää minkä vaan kanssa! 🙂

Omena-kaurapaistos: (4-5 reilua annosta)

  • 5 omenaa (kuorittuna + ohuina lohkoina)
  • 3,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl sokeri
  • 0,5 dl fariinisokeri
  • 100 g voi sulaa
  • kanelia
  • (kookossokeria ripaus päälle)
  1. Sekoita kaura, sokerit ja (sula) voi keskenään
  2. Laita kuoritut, ohuet omenalohkot voideltuun uunivuokaan
  3. Ripottele omenoiden päälle kanelia ja laita kauraseos  päälle, jos sinulta löytyy kookossokeria, ripottele sitä vielä hieman kauraseoksen päälle
  4. Laita uuniin 200 asteeseen,  25-30 minuutiksi. (viimeiset 10 min. pidin kantta osin vuoan päällä, ettei kaurapaistos ruskistu päältä liikaa)

 Vaniljakastike:

  • 1 munan keltuainen
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl (rasvaista) maitoa
  • 0,5 tl perunajauhoa

Sekoita kaikki aineet keskenään pieneen kattilaan ja kuumenna hämmentäen lähes kiehumispisteeseen. Nosta kattila HETI ylös liedeltä kun huomaat että kastike rupee hieman paksuuntumaan, muuten kastikkeesta tulee äkkiä liisteriä =)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s