Vadelmaiset valkosuklaa-kaurakeksit (gton)

12213862_10208030805756647_2016726124_o

Tänään tehtiin koulussa keksejä, ja kyllä muuten onnistui.  Vadelma teki kekseistä ihanan maukkaita! Kostean makeat vadelma-sattumat ovat kekseissä ihan parasta, ja päälle vielä valkosuklaata viemään makunautinto loppuun asti.  Kyllä kelpaa.

Hehkutan kyllä jokaista reseptiäni, mutta uskokaa pois.. 🙂

                           Ainekset:

  • 3 dl kaurahiutale
  • 100 g voi sulaa
  • 1,5 dl sokeri (vähän vähempikin olisi riittänyt)
  • 0,5 dl fariinisokeri
  • 0,5 tl vaniljasokeri
  • 2 rkl gluteeniton jauhoseos
  • 1 tl leivinjauhe
  • 1 kananmuna
  • 1,5 dl vadelmia (2 dl, jos keität pakastemarjoja)
  • sulaa valkosuklaata päälle
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää lopuksi kananmuna (älä sekoita enempää kuin tarvis) ja vadelmat
  2. Nostele lusikan avulla pellille (jätä aina n. yhden keksin verran väliä toiseen) ja taputtele läjä hieman ohuemmiksi
  3. Laita uuniin 200 asteeseen/ noin 10 min.
  4. Anna keksien jäähtyä, sitten roiski valkosuklaa päälle ja laita vielä hetkeksi jääkaappiin, jotta valkosuklaa jähmettyy
  5. NAUTI. (kylminä olivat muuten parhaita)

Jos teet pakaste marjoista, lämpötilaa voi hieman laskea 180-190 ja aikaa taas pidentää 3-4 minuutilla, jotta kosteus kerkiää hävitä paremmin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s